• Afstandsbediening op je touchscreen


    24 March 2009

    De voorbeelden zijn nu nog voornamelijk te vinden op de iPhone, maar het valt te verwachten dat ook andere toushcreen smartphones aan het virus zullen bezwijken. Bijna alle grote merken hebben inmiddels een download arena of digitale markt waar je je applicaties kunt downloaden. Binnenkort zullen hier voor de verschillende merken waarschijnlijk ook meerdere afstandsbediening applicaties verschijnen, compatible met de meeste universele televisies.

    Op bovenstaande foto is de applicatie van het UiRemote team te zien, werkend op een iPhone en de televisie naar je favoriete programma's sturend. Door de applicatie te downloaden en te openen op je touchscreen telefoon kan je je televisie volledig bedienen, bij sommige applicaties is het zelfs mogelijk ook je DVD speler geheel in werking te stellen. Hoe het werkt? Simpel, via een WiFi verbinding of een extra infrarood transmitter.

    In de toekomst zullen nog meer van dit soort applicaties de digitale markt bereiken, waarschijnlijk zal het ook steeds gemakkelijker worden en bijvoorbeeld zonder een infrarood module. De vraag is dan alleen nog wie er de beslissende afstandsbediening op zijn touchscreen heeft wanneer je gezellig met de familie op de bank hangt.

Plaats ervaring over product