• Huawei gooit hoge ogen met smartphones


  25 June 2015

  Huawei gooit hoge ogen met smartphones

  Voor enige jaren terug wist niemand nog van het bestaan van Huawei. De naam van het merk werd vaak verkeerd uitgesproken of als mensen de merknaam zagen staan dachten ze; Hoe-aa-wie? Het merk dat van oorsprong een Chinees bedrijf is, had op de zakelijke markt al een hele goede naam omdat ze apparatuur ontwikkelen voor telecommunicatie.

  In 2012 heeft Huawei de stoute schoenen aangetrokken en heeft het de Europese telecommarkt bestormd, met een relatief goedkope Android-smartphone. In 2012 heeft het bedrijf ook verschillende middelen aangegrepen om meer naamsbekendheid te genereren in Europa. Zo heeft het bedrijf meerdere sponsor contracten afgesloten bij betaalde voetbalorganisaties in Europa, waaronder met Ajax Amsterdam.

  De Europese markt wordt bestormd

  In het eerste jaar dat Huawei de Europese markt bestormde lanceerde het meerder smartphones. De smartphones die Huawei onder meer lanceerde waren de Huawei Ascend D Quad, Huawei Ascend Mate en het vlaggenschip Huawei Ascend P6. Met het vlaggenschip stelde Huawei absoluut niet teleur. De smartphone had een uitermate stijlvol design waarbij gebruik gemaakt is van aluminium en glas. Volgens velen was de Huawei Ascend P6 een look-a-like van de iPhone 4s.

  Het klopt dat het toestel wel heel veel weg had van Appleís paradepaardje, maar het toestel van Huawei was duidelijk op verschillende punten anders. Ten eerste was de Ascend P6 groter dan de iPhone en dat had te maken met het formaat van het beeldscherm. Daarnaast was de Ascend P6 dunner, want het toestel meet slechts een dikte van 6,2 millimeter terwijl de iPhone 4s ruim 3 millimeter dikker was. Ook is het toptoestel van de Chinese makerij 20 gram lichter.

  Nieuwe ronden, nieuwe kansen

  Na de release van de Ascend P6 heeft Huawei in Europa en in Nederland voet aan de grond gekregen. Consumenten wisten ook eindelijk hoe ze het merk uit moeten spreken, namelijk: Hoe-aa-wei! Men keek zelfs uit na de komst van het volgende vlaggenschip, want dat moest natuurlijk weer van veel betere kwaliteit zijn en ook nog eens krachtiger. De opvolger van de Huawei Ascend P6 is de Ascend P7. Met dit nieuwe toestel kreeg het Chinese bedrijf dezelfde kritiek als voorheen, het is een iPhone look-a-like!

  Aangepaste naam voor het vlaggenschip van 2015

  In het voorjaar van 2015 heeft de fabrikant de opvolger gepresenteerd van de ietwat teleurstellende Ascend P7. Huawei dacht net als heel veel andere smartphone fabrikanten, we gooien het over een andere boeg. Het bedrijf besloot om de naam Ascend achterwege te laten en het nieuwe vlaggenschip gewoon Huawei P8 te noemen. Wederom een betaalbare smartphone met een stijlvol design, die weer trekjes heeft van een razend populaire smartphone met een appel als logo.
   

Plaats ervaring over product