• Nokia N85 maakt weg naar de winkels


  18 October 2008

  Fotografeer, surf, navigeer, luister, kijk, bel en geniet. De Nokia N85 heeft haar weg naar de winkels gevonden, net op tijd zodat je nog voor het einde van het jaar een nieuwe Nokia N-Series hebt.

  Sommige mensen vinden het einde van het jaar al duur genoeg met alle feestdagen die voor de deur staan, voor een ander kan een nieuwe smartphone niet snel genoeg komen. Wel, voor die laatste groep mensen heeft de Nokia N85 haar klok op tijd gezet, haar GPS ontvanger aan en Nokia Maps opgestart, het heeft namelijk ruim op tijd voor het einde van het jaar de winkels gevonden.

  Na maanden van geruchten werd in augustus de Nokia N85 aangekondigd, tezamen met kleine zus Nokia N79. De Nokia N85 is een mooie middenvelder in Nokia's high-end N-Series en verzorgt multimedia gemak voor de veeleisende consument. Het beeldscherm van een mobiele telefoon is tegenwoordig hetgeen dat je als eerste opvalt, bij de Nokia N85 is dit een lekker groot 16 miljoen kleuren OLED scherm dat automatisch met je meedraait zodra je het toestel van verticale naar horizontale positie vasthoudt. Hiernaast is dit scherm door de OLED techniek ontzettend helder en diep van kleur.

  In de tijd dat wij de Nokia N85 voor het eerst te zien kregen had het nog de naam Nokia N00, maar aan de functionaliteit en het uiterlijk is in de tussentijd is inmiddels niets veranderd. De Nokia N85 is voorzien van een overdaad aan toetsen en sneltoetsen. Onder het beeldscherm is natuurlijk de navigatie toets geplaatst, deze wordt omringd door een viertal sneltoetsen voor de muziekspeler en videospeler, hier omheen zijn nog vier sneltoetsen geplaatst voor de bediening van de slider en daarnaast vinden we nog een multimedia toets, beltoets en ophangtoets. Een overdaad aan toetsen zouden we haast zeggen.

  Wanneer we de Nokia N85 openschuiven wordt een slank toetsenbordje onthuld waarmee je je SMSjes, MMSjes en e-mails kunt schrijven.

  Waar we wellicht aan de voorkant te veel toetsen vinden ziet de Nokia N85 er aan de zijkanten uit als elk ander Nokia N-Series toestel. Over het algemeen zijn deze voorzien van een zilverkleurige rand waarin een aantal toetsjes zijn geplaatst, bij de Nokia N85 bijvoorbeeld aan de rechterkant een toetsje voor het opstarten van de camera, eentje om het toestel te blokkeren en twee om het geluid aan te passen.

  De Copper variant van de Nokia N85, overigens ook de variant die vandaag de winkels bereikte, heeft een erg mooie achterkant. De koperkleurige glans en de subtiele streepjes met organische vorm geven het toestel aan de achterkant een dynamisch aanzien. Ook is aan de achterkant de 5 megapixel camera geplaatst met dubbele LED flits. De camera wordt beschermd door een klein schuifje met opstaand randje. Als dit klepje wordt opengeschoven zal de camera direct opstarten. We vinden het jammer dat we geen Xenon flitser kunnen vinden hier, maar onze ervaring wijst uit dat de dubbele LED flitser ook een zeer goede lichtopbrengst heeft.

  De Nokia N85 biedt niet alleen een 5 megapixel camera, ook is bijvoorbeeld een GPS ontvanger aanwezig met Nokia Maps, waardoor je altijd je weg kan vinden als je deze kwijt bent. Hiernaast is een goede hoeveelheid intern geheugen aanwezig dat uitgebreid kan worden met MicroSD geheugenkaartjes zodat je altijd ruimte genoeg hebt om muziek op te slaan. Wanneer je muziek of een filmpje aan het kijken bent schuif je de Nokia N85 naar de andere kant uit zodat een multimedia paneeltje wordt onthuld. Dit paneel zorgt ervoor dat je al je multimedia gemakkelijk kan beheren en gebruiken.

  De Nokia N85 heeft vanaf vandaag een mooi plekje veroverd in de winkels en digitale showroom van de webstores. Een losse verkoopprijs van 456,00 euro maakt het toestel nou niet bepaald goedkoop, maar in combinatie met een abonnement is de multimedia dual-slider natuurlijk gratis verkrijgbaar.

   

Plaats ervaring over product